Alibeaj: Sot ndarja e madhe nga e shkuara

Alibeaj: Sot ndarja e madhe nga e shkuara

Kryetari në detyrë i Partisë Demokratike, Enkelejd Alibeaj, votoi sot për zgjedhjet vendore, ndërsa theksoi se “ftoj çdo shqiptar të ndershëm, me shpirt të lirë, që është jashtë shantazhit dhe joshjes, që sot të ushtrojnë të drejtën e votës siç zemra dhe interesi ua do”.

Alibeaj votoi në qendrën e votimit pranë shkollës së mesme “Ekonomike” në njësinë nr.2 në Tiranë.

Në një prononcim për mediet pas votimit, Alibeaj tha se “zgjedhja është e lehtë për këdo sot. E kam një mesazh për të gjithë demokratët, për të gjithë shqiptarët e e ndershëm, për shqiptarët e lirë, që sot duhet të ushtrojnë të drejtën kushtetuese të votës në mënyrë të qetë dhe të matur për të bërë një ndarje të madhe me të shkuarën. Sot është dita që shqiptarët, ata të cilët ndoshta edhe në momentet e mëparshme , kohë më parë, nuk është se kanë ardhur, kanë refuzuar votimin sot është dita të vijnë të bëjmë ndarjen e madhe me të shkuarën dhe kjo është në dorë të shqiptarëve”.

Sipas tij, ndarjet me mëdha me të shkuarën bëhen vetëm me pjesëmarrjen masive të shqiptarëve .

I pyetur për parregullsitë gjatë procesit të votimit, Alibeaj tha se ” besoj i kam bërë me dije të gjitha, i kemi treguar gjatë gjithë fushatës zgjedhore, çuditërisht ndaj kandidatëve tanë dhe ndaj PD-së ka një aleancë të gjithanshme thjesht e vetëm për të agresuar PD-në. Në situata të tilla nxjerr krye shpirti i vërtetë i njerëzve të lirë”.

“Rezultati i PD-së do të jetë një sukses për demokratët dhe PD-në. Ka një aleancë nga pjesa e vjetër 33 vjeçare e kësaj politike që e ka marrë zvarrë këtë vend, që ndoshta ka krijuar tek njerëzit një lloj refuzimi dhe neverie për politikën. Ndaj edhe thirrja ime është ajo që thashë pak më parë, sot askush nuk mund të rrijë e të sodisë ka shumë motive, një mijë e një motive që njerëzit të ngrihen, mbi të gjitha motivi numër një është për të ndryshuar atë se çfarë Shqipëria do duhet të jetë nesër, si, duke u ndarë nga e shkuara”, tha Alibeaj.

EMISIONET