Ish-Zëvendëskryeministri i Shqipërisë nga arratia kërkon pronat e sekuestruara, GJKKO lë në fuqi vendimin e SPAK-ut

Gjykata e Posaçme ka rrëzuar kërkesën e të arratisurit nga drejtësia Arben Ahmetajt, duke lënë në fuqi vendimin e Prokurorisë së Posaccme SPAK të sekuestrimit të pronave. 

Më herët, Ish-numri 2 i qeverisë “Rama”, Arben Ahmetaj nga arratia kërkon kthimin e pronave të sekuestruara nga prokuroria e Posaçme SPAK, në kuadër të hetimeve që po kryen për 3 vepra penale të kryera nga ish-Zëvendëskryeministri i Shqipërisë.

Me vendim të Gjykatës së Posaçme, SPAK njofton se ka proceduar me zbatimin e masës së sigurimit pasuror:

“Sekuestro preventive mbi 6 pasuri nga të cilat 4 apartamente  në pronësi të personit nën hetim Arben Ahmetaj, si dhe 2 llogari bankare të po këtij shtetasi, në shumën 124 300 Euro”.

Ndaj Ahmetajt ka një urdhër-arresti ndërkombëtar me masë shtrenguese “Arrest në burg” për veprat penale: “Shpërdorim detyre”, “pastrim parash” dhe “fshehje pasurie”.

spak arben ahmetaj edison vatnikaj pronat

EMISIONET