Programi “Rama 3”: 60 miliardë lekë për rindërtimin, mbyllet në pranverën e 2022

Programi “Rama 3”: 60 miliardë lekë për
Ora News siguron programin e qeverisë "Rama 3" i cili pritet të votohet nesër në Kuvend.
Parashikohet që në fund të pranverës së 2022 nuk do të ketë asnjë gjurmë të tërmetit të 26 nëntorit 2019.

Qeveria do të vendosë 60 miliardë lekë nga buxheti i shtetit në funksion të rindërtimit për tre vite
4500 banesa individuale do të përfundojnë;

12 mijë apartamente e lagje të reja do të jenë ndërtuar për të strehuar të gjithë familjet që humbën apartamentet e tyre;

28 kantiere të reja të infrastrukturës publike do të kenë përfunduar deri në pranverën e vitit 2022;

13 mijë familje do vijojnë të trajtohen me bonus qiraje;

Brenda pranverës 2022 përfundon rehabilitimi dhe ndërtimi i mbi 160 çerdheve, kopshteve, shkollave e konvikteve.

EMISIONET