Gjekmarkaj për deklaratat e ambasadave të SHBA dhe Britanisë: Thirrje maxhorancës t’i krijojë mundësitë opozitës për të drejtat kushtetuese

Gjekmarkaj për deklaratat e ambasadave të SHBA dhe Britanisë:

Pas deklaratave të ambasadës amerikane dhe asaj britanike në lidhje me situatën në Parlament, nënkryetari i Kuvendit, Agron Gjekmarkaj, thekson se një parlament që nuk respekton të drejtat e opozitës, humb funksionimin normal të tij.

Ai i bën thirrje kryeparlamentares Nikolla dhe mazhorancës që të reflektojnë.

Reagimi i plotë:

Përshëndes deklaratat konstruktive të partnerëve tanë strategjik SHBA-Britani e Madhe, për dialog konstruktiv mes opozitës dhe mazhorancës.

Me përgjegjësinë ndaj interesit të qytetarëve prej më shumë se një muaj, opozita kërkon kthimin në normalitet të Parlamentit dhe funksionimin e plotë të tij, duke respektuar të drejtat kushtetuese të opozitës.

Një parlament që nuk respekton të drejtat e opozitës, humb funksionimin normal të tij, duke mohuar ushtrimin e përgjegjësisë për mbikëqyrjen demokratike të qeverisë.

Është e papranueshme për një vend demokratik që dialogu konstruktiv mes palëve të zëvendësohet me shndërrimin e sallës së parlamentit në repart gardist, për të shuar me forca sigurie zërin e opozitës për të drejtat e saj.

Me besimin e plotë se funksionimi normal i Parlamentit kërkon mbi të gjitha respektimin e opozitës, i bëj thirrje Kryetares së Kuvendit dhe mazhorancës të reflektojnë dhe ti krijojnë opozitës mundësinë për të ushtruar e qetë të drejtat e saj kushtetuese në mbrojtje të interesit të qytetarëve.

Ngritja e Komisioneve Hetimore dhe heqja dorë nga emërimi i opozitës, janë parakushte për një Shqipëri të denjë për të qenë anëtare e NATO-s dhe vend kandidat në BE.

EMISIONET