"Pse njerëzit flasin me vete?!" Katër gjërat që e çuditën ish-të burgosurin që kaloi 27 vite në burg

"Pse njerëzit flasin me vete?!" Katër gjërat që e

Bobby Bostic 44 vjeç i kaloi 27 vite të jetës së tij në një burg në shtetin amerikan të Misurit.

Më në fund doli më 8 nëntor 2022. Ai tani është një njeri i lirë.

Që nga viti 1995, kur ai ishte në burg, bota jashtë mureve të burgut ka ndryshuar shumë.

Ai foli për “BBC” për gjërat që e befasuan veçanërisht.

Kufje me valë

Në liri papritmas pa njerëz që flisnin me vete. Dhe ai nuk e kuptoi se për çfarë bëhej fjalë.

"Pse të gjithë po flasin me veten?" pyeti Bostic.

Derisa zbuloi se tani ka kufje me valë.

Ai thjesht nuk i kishte parë aton në veshët e njerëzve dhe i dukej sikur ata po flisnin me vete.

Asistenti zanor Alexa

Bostic jo vetëm që pa njerëzit që flisnin me veten e tyre, por gjithashtu dëshmoi se njerëzit flisnin me folësit e tyre. Çfarë ai nuk dinte: njerëzit folën me Alexa, asistentin virtual të zërit.

Rubineta automatike

Mjafton një rrëshqitje dhe uji në tualet rrjedh nga rubineti në lavaman ose dera hapet.

Kjo teknikë vlen edhe për pijet. Por Bostic nuk e dinte këtë.

“Ti tund dorën dhe uji del?” u mrekullua kur e pa për herë të parë.

Sa të sjellshëm mund të jenë njerëzit

Bostic  ende nuk mund ta besojë se sa të mirë janë të huajt me njëri-tjetrin. Ai ishte mësuar vetëm me shikime të zemëruara dhe kërcënime nga burgu. Ishte më e bukur për të që të merrte kaq shumë ngrohtësi në liri.

I ngrohet zemra kur hyn në një dyqan dhe dikush e pyet:"Si mund t'ju ndihmoj?"

 Njerëzit e buzëqeshur i sjellin gëzim të madh ish të burgosurit.

I dënuar me burgim të përjetshëm në moshën 16 vjeçare

Lirimi i Bostic mund të konsiderohet një mrekulli.

Në gjyqin e tij ai u dënua me 241 vjet burg. Bostic atëherë ishte 16 vjeç.

I dehur dhe i droguar, ai kishte kryer një grabitje me një shok. Ky ishte një nga disa krime për të cilat u akuzua.

Ai u dënua individualisht për 17 krime, duke përfshirë vjedhjen e automjeteve, dhe përfundoi me 241 vjet - pa lirim me kusht.

Edhe gjyqtarja që e dënoi bëri fushatë për lirimin e tij.

“Bobby ishte një fëmijë 16-vjeçar, të cilin unë e trajtoja si një të rritur, gjë që ishte e gabuar”, tha ajo në vitin 2018.

Megjithatë, një ndryshim në ligj e ndihmoi atë të kthehej në liri. Të miturve që janë dënuar me burgim të gjatë tani u jepet mundësia e provës.

EMISIONET