Masakër në familje, i riu ‘nën ndikimin e drogës’ vrau nënën, motrën dhe dy vëllezërit

Masakër në familje, i riu ‘nën ndikimin e

Një 24-vjeçar irakian "nën ndikimin e drogës" vrau nënën, vëllain dhe dy motrat e tij në një zonë të Irakut qendror që është bërë një rrugë kryesore trafiku vitet e fundit, tha një burim policor.

Ali Habib, i lindur në vitin 1999, ishte "nën ndikimin" e një droge të paspecifikuar kur "qëlloi katër anëtarë të familjes së tij: nënën, vëllain dhe dy motrat e tij" natën mes të hënës dhe të martës, tha një zyrtar i policisë lokale, i cili foli në kushte anonimiteti.

I riu u arrestua më pas. Nuk është dhënë asnjë arsye për të shpjeguar arsyet që e çuan në masakër.

Vrasja e katërfishtë ndodhi në Qat, kryeqyteti i provincës Ouazit. Kjo provincë që kufizohet me Iranin është bërë një rrugë kryesore e trafikut të drogës, veçanërisht metamfetaminës kristal (një drogë sintetike shumë e varur), ashtu si edhe provincat fqinje.

Forcat e sigurisë kanë shtuar operacionet e tyre në zonë dhe po njoftojnë pothuajse çdo ditë sekuestrime apo arrestime të trafikantëve të drogës.

Sipas policisë dhe diplomatëve perëndimorë në Irak, droga vjen nga Libani, Siria dhe Irani.

Por Iraku nuk është vetëm një vend tranzit: shitja dhe përdorimi i drogës ka parë një rritje të madhe në vend vitet e fundit.

Në dhjetor 2021, njësia kundër narkotikëve e ministrisë së brendshme raportoi se provincat e Basrës dhe Misanës janë zonat kryesore në jug për trafikimin dhe përdorimin e drogës.

EMISIONET