Armët në Durrës, SPAK pyetje anglezëve për adresën ku do shkonte tavolina me Glock-ët

Prokuroria e Posaçme në vijim të hetimit për armët glock të gjetura në brendësi të një tavoline që ishte nisur drejt Anglisë, kërkon nga homologët britanikë informacion shtesë për pritësin e kësaj porosie. Gjithastu vijon puna pë ridentifikimin e personave që dërgojnë tavolin në agjensinë e transportit.

1 muaj pas zbulimit të 8 armëve të zjarrit tip GLOCK në portin e Durrësit prokuroria e posaçme kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar u ka kërkuar sërisht ndihmë britanikëve me pronësinë e tyre.

“Ora News” mëson së në londër ka mbërritur një tjetër letër, ku u  autoritetet angleze u lihen 9 detyra mbi të cilat duhet të kthejnë përgjigje.

Sipas të dhënave mbi provat e siguruara në furgonin e bardhë më targa angleze në të cilën drejtohej nga Jetmir Koloshi, Spak kërkon informacion mbi adresën ku supozohej të shkonte tavolina ku ishin fshehu armët dhe për personin që ndodhet në këtë adresë.

Krahas pyetjeve të nisura në Londër, policia dhe prokuroria po punojnë për identifikimin e personave të cilët kanë dorëzuar edhe porosinë tëk agjesia e transportit.

Sipas pamjeve të kamerave të sigurisë dallohen dy persona që parkojnë automjetin përballw agjensisë dhe nga aty i drejtohen zyrave me tavolinë në dorë.

Pas kryerjes së pagesave dhe shënimit të adresës ata largohën sërisht nga drejtimi i spitalit privat.

Pavarësisht së armwt në dukjë sihin të reja spak ka kërkuar që atyre ti bëët një akteksertimi nësë janë përdorur në ngjarjë të ndryshmë kriminale.

Për këtë ngjarjën në burg është shoferi i agjesisë Jetnor Koloshi i cili është shprehur se ai bën vetëm trasportin dhe nuk merret me porosinë. Ndërkohë kjo agjensi është lejuar të vijojë  punë deri në përfundimin e hetimeve.

Për këtë rast SPAK, ka pasur informacion dhe dosja tashmë regjistruar për akuzën e "Trafikut të armëve" kryer në formën e "Grupit të Strukturuar Kriminal".

spak durrës edison vatnikaj glock armët

EMISIONET