17-vjeçari, Ahmed Gjini: Prej moshës 6-vjeç falem dhe predikoj fenë time

Ashtu si dhe 10 vitet më herët edhe këtë të mërkurë Ahmed Gjinin e gjetëm në sheshin Skënderbej duke falur namazin e Fiter Bajramit.

Në orët e para të mëngjesit ai u përgatdit për të dalë në shesh.

‘’Është ditë e vecantë për cdo besimtar.

Falja për besimtarët është pastrim, është lidhje me Allahun’’.

Pas kësaj në shtëpi e pret dreka e Bajramit, ku ashtu sic e ka dhe tradita do mbidhen me familjarët dhe të afërmit.

‘’Kemi një drekë dmth, pas namazit të drekës.

Është një gjë simbolike, për me u mbledh’’.

Në këtë ditë të shenjtë ai lutet për sa më shumë dashuri mes njëri tjetrit.

‘’Të jenë të gjithë sa më të lumtur’’.

Mesazhe urimi për festën e Fiter Bajramit përcollën besimtarët që u bashkuan në sheshin e kryeqytetit.

Edhe politikanët mesazhet i dhanë në komunitetin mysliman shqiptar.

Ndërsa presidenti Begaj zgjodhi që urimet ti jepte në Elbasan.

EMISIONET