Po shkonte me pushime në Honolulu, gruaja lind në avion

Po shkonte me pushime në Honolulu, gruaja lind në avion

Lavinia Mounga po fluturonte nga Salt Lake City në Honolulu më 28 Prill për pushime kur lindi në avion djalin e saj, të cilin e pagëzoi me emrin Raymond.

Fëmija erdhi në jetë më herët kur Lavinia ishte në javën e 29- të të shtatzënisë.

Për fat të mirë, një mjek nga Haëaii dhe tre infermierë të njësisë së kujdesit intensiv nga Spitali i Qytetit të Kansasit Verior ishin gjithashtu në bordin e fluturimit gati shtatë orësh.

"Ne ishim rreth gjysmës së fluturimit dhe dëgjuam dikë që thërriste për ndihmë mjekësore", tha në një njoftim infermierja e NICU e Spitalit të Qytetit të Kansasit, Nani Lani Bamfield.

Bamfield dhe infermierët e tjerë u kujdesën për Mounga dhe Raymond për tre orë derisa avioni të ulej në Honolulu. Ata më pas u transportuan në Qendrën Mjekësore Kapiolani për Gratë dhe Fëmijët në Honolulu.

 “Gjëja më e mirë për këtë ishte puna ekipore. Të gjithë ndihmuan " - tha mjeku i mjekësisë familjare në Haëaii Dr. Dale Glenn.

 Ai përshkroi se sa sfiduese ishte të kujdesesh për të dy pacientët në një hapësirë kaq të vogël e të mbyllur si aeroplani. Ata gjithashtu duhej të improvizonin mjete, duke përdorur lidhëset e këpucëve për të lidhur dhe prerë kordonin e kërthizës dhe një Apple Ëatch për të monitoruar rrahjet e zemrës së foshnjës.

Glenn dhe ekipi i infermierëve vizituan me Mounga dhe Raymond në spital dy ditë pas lindjes së befasishme.

 

EMISIONET