Shfaqje (jo) politike në Shkodër, tragjedia e lashtë greke “Hekuba e Euripidit” ngjitet në skenë

Tragjedia e lashtë greke “Hekuba Euripidit” është ngjitur në skenën e Teatrit të Shkodrës.Një shfaqje sa artistike aq edhe politike u intepretua nga aktorë të rinj e të vjetër që ëprcollën mesazhet e forta të tragjedisë që bazohet në humbjen e fëmijëve, por pret temën eshe të emigrimit.

Hekuba e Euripidit, tragjedia e lashtësisë greke, e shkaktuar nga humbja e fëmijëve të saj, u ngjit në skenën e teatrit “Migjeni” të Shkodrës e ndërthurur me motive të veriut shqiptar.

Një vepër, ku heronjtë, grekë dhe jo-grekë (ose ndryshe barbarë), pasi përleshen deri në përçudnim me trupin e gjuhën e  tjetrit, të të huajit, të armikut të përbetuar, ndryshojnë dhe transformohen.

Ndërthurje situatash humbjeje, shtypjeje, largimesh e deri në sakrifikim në emër të pushtetit.

Momente e situata që i kanë kaluar edhe shqiptarët ndër shekuj.

Një Hekubë që qëndron mes dy kohëve kjo e regjisorit Enke Fezollari dhe e përkthyer nga Eleana Zhako.

Mbi këtë lloj teleturgjie ballkanike autentike, ftohemi të përftojmë fjalën euripidike përmes këndvështrimit të tyre njerëzor, zakoneve e karakteristikave të tyre, me shtysë traditën e veriut të Shqipërisë.

Shfaqje (jo) politike në Shkodër, tragjedia e lashtë greke

shkoder shfaqja

EMISIONET