"S'mund të fshiheni, mbi tokë as poshtë saj", Kryeministri izraelit kërcënon Hamasin

"S'mund të fshiheni, mbi tokë as poshtë saj",

Kryeministri, Benjamin Netanyahu, në një deklaratë televizive mbi luftimet e kësaj jave midis Izraelit dhe grupit terrorist Hamas në pushtet në Gaza.

"Nuk ka më asnjë veprim të drejtë ose moral," thotë ai, duke vënë në dukje se armiqësitë filluan kur Hamasi hapi raketa në Jeruzalem të hënën në mbrëmje.

Duke folur në hebraisht, Netanyahu falënderoi Presidentin e SHBA Joe Biden dhe udhëheqës të tjerë botërorë për mbështetjen e Izraelit.

 Ai thotë se ata e dinë që veprimet izraelite janë "të drejta dhe të domosdoshme".

Ndryshe nga Hamasi, i cili Netanyahu vëren se raketa zjarr në qendrat e popullsisë Izraelite, Netanyahu thotë se Izraeli po bën gjithçka që mundet për të shmangur dhe minimizuar viktimat civile në Gaza.

Ai paralajmëron udhëheqësit e terrorit: "Ju nuk mund të fshiheni, jo mbi tokë ose poshtë saj. Askush nuk është imun".

Duke iu referuar bombardimit të ndërtesave të larta nga Izraeli, si ajo sot ku kishin zyra të grupeve të mediave të huaja, Netanyahu thotë se këto ndërtesa po përdoren nga Hamasi dhe organizata të tjera terroriste.

Duke u kthyer te dhuna etnike në Izrael, Netanyahu thotë se Izraeli nuk do të lejojë protestuesit arabë të sulmojnë hebrenjtë ose pasurinë hebreje. 

Ndërsa theksoi se nuk janë të gjithë izraelitë arabë, ai i quan ata që janë përfshirë në dhunë një "grup të rëndësishëm".

Ai gjithashtu tha se Izraeli do të merret "ashpër" me çdo sulm të dhunshëm ndaj arabëve nga hebrenjtë, të tilla si rrahja brutale në Bat Yam këtë javë.

"Kushdo që nxit do të paguajë një çmim shumë të rëndë", thotë ai. "Kushdo që vepron si terrorist do të dënohet si terrorist."

Duke u kthyer në luftimet në Gaza, ai tha se atje do të zhvillohen "disa ditë" luftime.

EMISIONET