Gantz nxit botën: Kushdo që 'vlerëson jetën dhe lirinë' duhet ta mbështesë Izraelin kundër Hamasit

Gantz nxit botën: Kushdo që 'vlerëson jetën dhe

Ministri i Mbrojtjes së Izraelit, Benny Gantz, ka lëshuar një deklaratë në gjuhën angleze duke i bërë thirrje bashkësisë ndërkombëtare të mbështesë Izraelin në luftimet në Gaza midis Forcave të Mbrojtjes së Izraelit dhe grupit terrorist Hamas.

Gantz thotë se ai urdhëroi IDF të nisë Operacionin "Ruajtësi i Mureve" pasi Hamasi filloi të qëllonte me raketa drejt Izraelit të hënën në mbrëmje.

“Kjo nuk ishte çështje zgjedhjeje. Ishte çështje detyre. Detyrë ndaj qytetarëve tanë. Detyrë për demokracinë. Dhe detyrë ndaj vlerave të jetës, lirisë dhe sundimit të ligjit. Asnjë vend, institucion ose organ ndërkombëtar nuk mund të vërë në dyshim të drejtën tonë për të mbrojtur qytetarët tanë dhe sovranitetin tonë, ”thotë ai.

Ai e nxit Hamasin që "të ndalojë së terrorizuari popullin e Izraelit dhe popullin e tyre".

"Është absurde që ne bëjmë gjithçka që kemi fuqi për të shmangur goditjen e civilëve tuaj ndërsa ju si frikacakë fshiheni pas tyre," thotë ai.

Gantz gjithashtu i bën thirrje çdo udhëheqësi botëror "që vlerëson jetën dhe lirinë që të marrë një qëndrim të qartë kundër kësaj dhune të tmerrshme" dhe të mbështesë të drejtën e Izraelit për të mbrojtur veten.

"Unë gjithashtu falënderoj partnerët tanë, anembanë globit, për denoncimin e Hamasit, terrorin dhe ekstremizmin dhe mbështetjen e aspiratës së popullit Izraelit për të jetuar pa frikë," thotë ai.

Ndërkohë Hamas ka lënë të kuptohet se mund të hapë raketa në Tel Aviv pas mesnatës.

Hamasi ka premtuar të godasë Tel Avivin dhe Izraelin qendror nëse Izraeli vazhdon shkatërrimin e ndërtesave të larta të banimit në Gaza. 

Ushtria izraelite ka shkatërruar të paktën një ndërtesë të tillë sot dhe kërcënoi të shkatërrojë një tjetër.

EMISIONET