Merr fund "TikTok"-u në SHBA/ Kongresi miratoi projekt-ligjin

Merr fund "TikTok"-u në SHBA/ Kongresi miratoi projekt-ligjin

Përdorimi i rrjetit sociale “TikTok” mund të ndalohet në SHBA, nëse pronari kinez i aplikacionit nuk shet aksionet e tij, pasi Dhoma e Përfaqësuesve votoi në mbështetje të një projekt-ligji.

Mediat e huaja raportojnë se legjislacioni i TikTok u përfshi në një paketë të politikës së jashtme të SHBA-së, ku përfaqësuesit miratuan dërgimin e 60.8 miliardë dollarëve (49 miliardë £) në ndihmë të Ukrainës, si dhe para për Izraelin dhe Tajvanin.

Paketa tani do të shkojë në Senatin amerikan, ku ka të ngjarë të miratohet të martën. Presidenti Joe Biden ka thënë se do të nënshkruajë legjislacionin e TikTok sapo të arrijë në tryezën e tij.

Nëse projektligji bëhet ligj, pronari i aplikacionit popullor për ndarjen e videove “Tik Tok” do të ketë nëntë muaj kohë për të gjetur një blerës, me një zgjatje të mundshme tre-mujore, ose do të përballet me një ndalim të aplikacionit.

Një projekt-ligj i mëparshëm i miratuar muajin e kaluar i dha pronarit ByteDance vetëm gjashtë muaj për të shitur.

Kompania ka të ngjarë të përpiqet të kundërshtojë ligjin në gjykatë, duke argumentuar se do t’u privojë miliona përdoruesve të aplikacionit të drejtat e tyre të Amendamentit të Parë, të cilat mbrojnë lirinë e fjalës.

Sfida të tilla gjyqësore mund të vonojnë ndjeshëm afatin kohor të përcaktuar nga Kongresi ose të bllokojnë hyrjen në fuqi të ligjit.

EMISIONET