Makthi merr fund/ Spanja do t’i japë fund përdorimit të detyrueshëm të maskave në transportin publik

Makthi merr fund/ Spanja do t’i japë fund përdorimit të

Spanja është vendosur t’i japë fund përdorimit të detyrueshëm të maskave në transportin publik gati tre vjet që nga fillimi i pandemisë COVID-19.

Ministrja spanjolle e Shëndetësisë Carolina Darias tha se do të rekomandonte që qeveria të heqë rregulloren shëndetësore kur të mblidhet kabineti më 7 shkurt.

Maska e fytyrës do të mbetet e detyrueshme brenda spitaleve, klinikave shëndetësore, zyrave stomatologjike dhe farmacive.

Maskat u bënë të detyrueshme si brenda ashtu edhe jashtë në maj  të vitit 2020 kur vendi po tërhiqej nga vala fillestare e koronavirusit. Kjo u kthye përfundimisht në prill të vitit të kaluar për t’i veshur ato vetëm në transportin publik dhe qendrat e kujdesit shëndetësor.

Spanja ishte në gjendje të kalonte pandeminë falë vaksinimit të mbi 90% të popullsisë së saj.

EMISIONET