Hezbollahu sulmon katër pika ushtarake izraelite

Hezbollahu sulmon katër pika ushtarake izraelite

Lëvizja Hezbollah në Liban njoftoi se ka kryer sulm ndaj katër pikave ushtarake në kufirin izraelit. 

Hezbollahu ka bërë një deklaratë për sulmet që ka kryer kundër Izraelit nga jugu i Libanit.

Në deklaratë thuhet se pikat ushtarake izraelite Bayad Blida, Zibdin, Tahyat Triangle dhe Ruveysat al-Asi, që ndodhen në afërsi të kufirit, janë sulmuar me raketa dhe armë adekuate.

Sipas lajmit të agjencisë zyrtare libaneze NNA, ushtria izraelite ka kryer sulme kundër disa rajoneve në jug të Libanit.

Në lajm thuhet se forcat izraelite goditën me artileri vendbanimet libaneze Teyr Harfa, Nakura, Hiyam, Meysel el Jebel.

Ka pasur sulme të ndërsjella në kufirin midis ushtrisë izraelite dhe Hezbollahut që nga 8 tetori.

Në këto sulme vdiqën 89 anëtarë të Hezbollahut dhe 6 ushtarë izraelitë.

EMISIONET