Hakeri pretendon se ka zbuluar 500 milionë numra WhatsApp

Hakeri pretendon se ka zbuluar 500 milionë numra WhatsApp

Një memorie e hakuar që thuhet se përmban gati gjysmë miliardë numra telefoni WhatsApp thuhet se është nxjerrë në shitje.

Baza e të dhënave e supozuar thuhet se përfshin 487 milionë numra celularë nga 84 vende – përfshirë Mbretërinë e Bashkuar dhe SHBA.

Postimi në fjalë, siç u raportua për herë të parë nga Cybernews , me sa duket tenton të shesë mesazhet e hakëruara.

Sidoqoftë, ka shumë pak prova që një gjë e tillë të jetë e vërtetë dhe WhatsApp tashmë ka mohuar që aplikacioni të jetë shkelur.

Është e mundur që këta numra telefoni të jenë marrë diku tjetër.

Dhe kjo do të thotë se grupi i plotë i të dhënave mund të mos ekzistojë - dhe mund të jetë thjesht një rast i mashtruesve në internet që përpiqen të mashtrojnë hakerë të tjerë.

Postimi i hakerëve nuk shpjegon se si janë marrë numrat.

EMISIONET