Ukraina arreston zyrtarin e Khersonit i dyshuar për ndihmën e pushtuesve rusë

Ukraina arreston zyrtarin e Khersonit i dyshuar për ndihmën e

Ukraina ka arrestuar një nënkryetar të këshillit të qytetit të sapoçliruar të Khersonit me dyshimin se ka ndihmuar dhe nxitur forcat pushtuese ruse që morën kontrollin e qytetit në mars, tha prokurori i shtetit të Ukrainës.

Reuters raportoi se zyrtari Kherson, i cili nuk u përmend në deklaratë, bashkëpunoi me autoritetet okupuese dhe ndihmoi në funksionimin e shërbimeve publike nën rusët, sipas prokurorit.

Zyrtari, i cili nuk mund të kontaktohej për koment, përballet me deri në 12 vjet burgim sipas akuzave nëse ndiqet penalisht dhe shpallet fajtor. Zyrtari ishte në paraburgim, por mund të linte me kusht, tha prokurori.

Ukraina shpalli çlirimin e Khersonit më 11 nëntor pasi forcat ruse që pushtuan Ukrainën në shkurt u tërhoqën nga qyteti në jug të vendit dhe kaluan në anën tjetër të lumit Dnipro.

EMISIONET