DASH-shtetasve amerikanë: Rishikoni vendimin për të udhëtuar në Shqipëri. Siguria në Lazarat e paqëndrueshme

Qendra amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve e ka futur Shqipërinë në vendet me nivel të lartë rreziku për t’u infektuar me koronavirus.

Ambasada amerikane në Tiranë, në një njoftim për mediat, u  ka bërë thirrje qytetarëve të rishqyrtojnë udhëtimet prej COVID-19 në Shqipëri.

Një asrye tjetër që Ambasada u bën thirrje qytetarëve që të rimendojnë udhëtimet në Shqipëri është për shkak të krimit, ku ka veçuar Lazaratit.

DASH thekson se policia nuk ka aftësi për të garantuar sigurinë e udhëtarëve apo për t’u dhënë atyre ndihmën e duhur.

Madje shtohet se dhe SHBA nuk mund të ofrojë shërbime emergjente për qytetarët amerikanë që mund të gjenden atje, pasi punonjësve të shba u ndalohet të udhëtojn

"Situata e sigurisë në Lazarat mbetet e paqëndrueshme për shkak të krimit dhe dhunës që lidhen me kultivimin e marihuanës. Policia lokale ka aftësi të kufizuar për të mbrojtur dhe ndihmuar udhëtarët.

Qeveria amerikane nuk është në gjendje të ofrojë shërbime emergjente për qytetarët amerikanë në Lazarat pasi punonjësve të qeverisë amerikane u ndalohet të udhëtojnë atje" thuhet në njoftim.

Së fundmi nuk ka pasur ngjarje kriminale në Lazarat, por me sa duket informacionet janë për një rikthim të Lazaratit.

Policia ka mundur të hyjë në vitin 2014 në lazarat duke shkatërruar parcelat e drogës, në qytetin që prej vitesh ishte mjaft i përfolur për kultivimin e kanabisit. Madje në Lazarat u vra dhe efektivi i RENEA-s Ibrahim Basha.

Njoftimi:

Vendndodhja: Shqipëri

Ngjarja: Më 23 gusht 2021, Departamenti i Shtetit përditësoi Këshillimin e Udhëtimit për Shqipërinë.

Ju lutemi shihni Këshillimin e Udhëtimit më poshtë:

Niveli 3: Rishqyrtoni udhëtimet në Shqipëri për shkak të COVID-19. Ushtroni kujdes të shtuar në Shqipëri për shkak të krimit.

Lexoni faqen e Departamentit të Shtetit COVID-19 para se të planifikoni ndonjë udhëtim ndërkombëtar.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) kanë lëshuar një Njoftim Shëndeti të Nivelit 3 të Udhëtimit për Shqipërinë për shkak të COVID-19, duke treguar një nivel të lartë të COVID-19 në vend. Rreziku juaj për të kontraktuar COVID-19 dhe zhvillimin e simptomave të rënda mund të jetë më i ulët nëse jeni plotësisht të vaksinuar me një vaksinë të autorizuar nga FDA. Para se të planifikoni ndonjë udhëtim ndërkombëtar, ju lutemi rishikoni rekomandimet specifike të CDC për udhëtarët plotësisht të vaksinuar dhe të pavaksinuar.

Vizitoni faqen COVID-19 të Ambasadës për më shumë informacion mbi COVID-19 dhe kufizimet dhe kushtet e lidhura në Shqipëri.

Bëni më shumë kujdes në:

Qytetin jugor të Lazaratit për shkak të krimit.

Lexoni faqen e informacionit të vendit.

Nëse vendosni të udhëtoni në Shqipëri:

Shihni uebfaqen e Ambasadës S. në lidhje me COVID-19.

Vizitoni faqen e CDC mbi Udhëtimet dhe COVID-19.

Regjistrohuni në Programin e Regjistrimit të Udhëtarëve të Zgjuar (STEP) për të marrë Sinjalizime dhe për ta bërë më të lehtë gjetjen e juve në rast urgjence.

Ndiqni Departamentin e Shtetit në Facebook dhe Tëitter.

Rishikoni Raportin e Krimit dhe Sigurisë për Shqipërinë.

Qytetarët që udhëtojnë jashtë vendit duhet të kenë gjithmonë një plan emergjence për situatat emergjente. Rishikoni Listën e Kontrollit të Udhëtarëve.

Situata e sigurisë në Lazarat mbetet e paqëndrueshme për shkak të krimit dhe dhunës që lidhen me kultivimin e marihuanës. Policia lokale ka aftësi të kufizuar për të mbrojtur dhe ndihmuar udhëtarët.

Qeveria amerikane nuk është në gjendje të ofrojë shërbime emergjente për qytetarët amerikanë në Lazarat pasi punonjësve të qeverisë amerikane u ndalohet të udhëtojnë atje.

EMISIONET