Aksidentet rrugore gjatë sezonit turistik, eksperti i sigurisë Fadil Likaj: Shkak fluksi i shtuar e turizmi

I ftuar në Ora News, eksperti i sigurisë Fadil Likaj tha se sezoni turistik është ai që shpeshherë që shton mjetet dhe fluksin në disa akse të caktuara.

Likaj: Kam bërë një studim me minimizimin e trafikut dhe përmirësimin e tij, edhe pse kjo e fundit do të një studim të detajuar. Kam nxjerrë disa përfundime. Sezoni turistik është ai që shpeshherë që shton mjetet dhe fluksin në disa akse të caktuara.


Shqipëria është frekuentuar nga një numër i madh turistësh dhe janë rritur edhe aksidentet. Në mënyrë që të kemi një trafik të ulur duhet një bashkëpunim mes qeverisë vendore dhe asaj qendrore. Në muajt korrik dhe gusht duhet që policia rrugore të ketë një bashkëpunim.

EMISIONET