Video/ Testohet makina e parë fluturuese: Fluturimi i njerëzve në qiell i pashmangshëm brenda 10 viteve

Video/ Testohet makina e parë fluturuese: Fluturimi i njerëzve në

Një ‘hipermakinë’ fluturuese e projektuar për udhëtime në brendësi të qytetit që mund të arrijë shpejtësinë 135 milje në orë ka përfunduar një fluturim provë të suksesshëm.

Startup i lëvizshmërisë ajrore urbane Bellwether Industries ka publikuar videon.

Bellwether Industries përfundoi testin e fluturimit të lirë të Volar-it në nëntor 2021. Ai u krye në një lartësi prej 13 këmbësh (4 metra) me një shpejtësi prej 40 kilometrash në orë. Ekipi tha se fluturimi testues demonstroi stabilitet dhe kontrollueshmëri dhe do të ishte fillimi i një sërë projektesh zhvillimi.

Kun-Yang (Daniel) Chen, CEO dhe themelues në Bellwether Industries, tha: “Viti 2021 shënoi pikën në të cilën Bellwether Industries bën një hap të madh përpara dhe ka treguar potencialin tonë drejt nivelit tjetër.”

Volar është përcaktuar si një kategori e re e avionëve urbanë privatë për udhëtime brenda qytetit.

Qëllimi përfundimtar i Bellwether Industries është të ndërtojë një mënyrë jetese krejt të re tre-dimensionale dhe të udhëheqë botën drejt një lëvizshmërie urbane më gjithëpërfshirëse.

Ekipi beson se fluturimi i njerëzve në qiell është i pashmangshëm brenda 10 viteve të ardhshme.

 

EMISIONET