Ka kushtuar një milion dollarë për ta bërë, ja çfarë e bën të veçantë këtë pishinë në formë violine

Ka kushtuar një milion dollarë për ta bërë, ja

Jay Dweck është një ish-bankier dhe koleksionist i zjarrtë i violinës, i cili punësoi Cipriano Landscape Design për të krijuar një pishinë që do të pasqyronte dashurinë dhe pasionin e tij për violinën.

Ekipi i Chris Cipriano, Keith Steinhoff, Dan Shea dhe William Moore e kthyen në realitet ëndrrën e një klienti duke kompletuar këtë “Stradivarius Pool”.

Pishina ka një estetikë spektakolare pavarësisht pamjes që zgjidhni, nga afër apo nga larg.

Kjo “violinë Stradivari” mbështetet mbi një strukturë prej betoni dhe çeliku, mbi të cilën janë ngjitur më shumë se gjysmë milioni pllaka xhami, të gjitha të kompletuara me karakteristika teknike të pabesueshme.

Pishina është e pajisur me sistem ngrohje qe lejon përdorimin gjate gjithë vitit. Gjithashtu, ka një sistem të integruar nënujor me tetë altoparlantë që ju lejon të dëgjoni muzikë gjatë notit.

Të gjitha instalimet, ndriçimi dhe cilësimet e pishinës kontrollohen me valë, drejtpërdrejt duke përdorur iPhone. Vendi ku mjekra zakonisht mbështetet në një violinë në rastin e kësaj pishine është një banjë me 12 persona, e bërë me pllaka xhami të zezë dhe e ndezur nga LED.

Telat e violinës janë bërë nga pllaka qelqi transparente të ngulitura me 6800 fije fibrash optike. Çdo varg mund të kontrollohet dhe sinkronizohet individualisht për t'u ndezur në kohë me muzikën. Harku që pret qafën e violinës në fakt është bërë nga dy pellgje të vogla, të pajisura me panele transparente akrilike, në mënyrë që notarët në pishinë të mund të shohin drejtpërdrejt peshkun.

Pishina është e pajisur me një instalim që mund të pompojë 7500 litra ujë në minutë, duke imituar një lumë mjaft të shpejtë. Fijet optike rrethojnë të gjithë pishinën dhe, së bashku me telat e ndritshëm, formojnë një imazh magjepsës gjatë natës, duke krijuar një ambient të veçantë.

Sikur gjithçka nuk është mjaft luksoze dhe e veçantë, pishina ndodhet në oborrin e një vile spektakolare që kushton mbi 10 milionë dollarë.

EMISIONET