COVID-19 kundrejt lisë së majmunëve, flet shefi ekzekutiv i Pfizer, Albert Bourla

COVID-19 kundrejt lisë së majmunëve, flet shefi ekzekutiv i

Një rritje e infeksioneve nga lija e majmunëve në 21 vende jashtë Afrikës, duke përfshirë 78 raste në Mbretërinë e Bashkuar, ka ngritur shqetësimin se një shpërthim i rëndësishëm është duke u zhvilluar, por shefi ekzekutiv i Pfizer ka ofruar siguri se ka shumë pak gjasa që të bëhet një pandemi.

Variantet e reja të COVID që mund të shmangin vaksinat aktuale janë një kërcënim më i madh për shëndetin publik global sesa shpërthimi i lisë së majmunëve, ka thënë shefi ekzekutiv i Pfizer,Albert Bourla, për Sky News.

Një rritje e incidenteve të lisë së majmunëve në 21 vende jashtë Afrikës, duke përfshirë 78 raste në MB , ka ngritur shqetësimin se një shpërthim i rëndësishëm është duke u zhvilluar, por Albert Bourla tha se kishte shumë pak gjasa që të bëhej një pandemi.

“Ne jemi alarmuar si gjithë të tjerët kur kemi parë rritje të rasteve, sepse nuk kemi pasur raste dhe befas kemi, por nuk jam i shqetësuar për momentin”, tha ai.

Albert Bourla: "Ne po vëzhgojmë dhe monitorojmë me shumë kujdes. Duket se kjo është një situatë që nuk është aq e transmetueshme, kështu që është shumë e vështirë që ajo të bëhet një pandemi dhe duket se tashmë ka vaksina që mund të funksionojnë. Ne qëndrojmë të qetë dhe duke monitoruar situatën, por mendoj se tani problemi i vërtetë është ende Covid."

Pfizer ishte kompania e parë që zhvilloi një vaksinë funksionale dhe të miratuar kundër koronavirusit , në partneritet me kompaninë gjermane të bioteknologjisë BioNTech.

EMISIONET