KUKAFSHEHTI NË KUVEND/ Balla nuk shkon në Komision, Salianji e shpall në kërkim, i futet në sallën ku "fshihet" ministri

Kryetari i Komisionit Hetimor për skandalin e vjedhjes së të dhënave në sistemin TIMS të Policisë së Shtetit,  Ervin Salianji i ka bërë thirrje ministrit të Brendshëm Taulant Balla që të paraqitet përpara komisionit për të diskutuar në lidhje me kërkesën e tij që dëshmia e tij të merret me dyer të mbyllura.

"Shpallim në kërkim Ballën, punonjësit e gardës ta gjejnë se ku është fshehur. Duhet të vijë. Pasi të vijë Balla dhe të marrë fjalën atëherë do flasim. 

KUKAFSHEHTI NË KUVEND/ Balla nuk shkon në Komision, Salianji e shpall

Nuk bëhet kjo me sufler dhe me njerëz që bëjnë si të shqetësuar. Kur të vijë ministri dhe ta parashtrojë kërkesën atëherë e vendosim", u shpreh Salianji.

Pas largimit të grupit të PS-së nga mbledhja e komisionit, kreu i këtij komisioni është ngritur në këmbë dhe bashkë me celularin e tij është futur në një ambient ku zhvillohen mbledhjet e grupeve, ku ishte edhe Balla.

KËRKESA E BALLËS

Ministri i Brendshëm, Taulant Balla, i është drejtuar me një kërkesë komisionit hetimor parlamentar për ndërhyrjen në sistemin TIMS duke theksuar se informacionet që disponon janë sekret hetimor dhe për pasojë kërkon nga deputetët e komisionit që të jenë të pajisur me certifikatë sigurie.

“Gjithashtu rezulton se çështja TIMS është objekt hetimi penal nga Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë e për pasojë, të dhënat nuk mund të bëhen publike për shkak të nevojave hetimore që lidhen me këtë procedim penal në proces e sipër”, thuhet në shkresën dërguar nga ministri i Brendshëm në Kuvend.

KUKAFSHEHTI NË KUVEND/ Balla nuk shkon në Komision, Salianji e shpall

Demokratët kërkojnë që Balla ketë kërkesë ta bëjë nën betim dhe përpara Komisionit. Po ashtu anëtaret e komisionit të opozitës, kanë deklaruar se për ato pyetje që cilësohen sekret hetimor Balla mund te mos përgjigjet, pasi ata do i bëjnë pyetje vetëm për pyetje që nuk janë sekret hetimor.

Mes debateve të shumta, deputetët e Partisë Socialiste braktisën komisionin hetimor parlamentar për ndërhyrjen në të dhënat e sistemit TIMS.

KUKAFSHEHTI NË KUVEND/ Balla nuk shkon në Komision, Salianji e shpall

Shkak i debate ishte kërkesa e komisionit për të thirrur ministrin e Brendshëm, Taulant Balla.

Socialistët kërkuan që mbledhja të zhvillohej me dyer të mbyllura me pretendimin se ministri dispononte informacione sekrete për të cilat Prokuroria e Tiranës po zhvillon hetime.

EMISIONET