Si të eksfoloni trupin tuaj për lëkurë të butë?!

Si të eksfoloni trupin tuaj për lëkurë të butë?!

Eksfolimi, që rrjedh nga latinishtja exfoliatus, është një term që përshkruan çdo proces që synon të heqë thekonet e vdekura të lëkurës nga trupi. Ky proces i thjeshtë mund të bëhet lehtësisht nga shtëpia, dhe më shpesh do të rezultojë në lëkurë më rrezatuese, më të butë se më parë! Në përgjithësi, kur bëhet fjalë për eksfolimin, ekzistojnë dy kategori të gjera për t’u eksploruar: eksfolimi mekanik dhe kimik.

Ndërsa procesi specifik i eksfolimit do të varet nga materialet dhe zona e fokusit, do të zbuloni se ka shumë ngjashmëri të përbashkëta për secilën nga teknikat. Përkushtimi për një rutinë të duhur eksfolimi një ose dy herë në javë do ta bëjë lëkurën tuaj të duket dhe të ndihet më e butë se kurrë më parë. Bëni një banjë ose dush. Megjithëse nuk është pjesë e procesit të eksfolimit në vetvete, zhytja e trupit tuaj në ujë të nxehtë do të hapë poret tuaja, duke e bërë lëkurën tuaj shumë më të ndjeshme ndaj pastrimit.

Ndihmon gjithashtu për ta bërë këtë proces në banjë, pasi do t’ju duhet një furnizim i gatshëm me ujë të nxehtë dhe diku për të larë thekonet e lëkurës së vdekur pasi ato të jenë pastruar. Përdorni një detergjent miqësor për lëkurën, pa parfum për banjë dhe lëreni të paktën 15 minuta për të zbutur sipërfaqen e lëkurës. Është mirë kur sipërfaqja e lëkurës duket pak e “deformuar”. Hiqni “lëkurën e vdekur” duke e fërkuar me duar. Do të funksionojë mirë, veçanërisht në këmbët, gishtat dhe thembra.

Merrni një sfungjer me teksturë për të larë lëkurën tuaj. Kujdesi për lëkurën tuaj me të do të ndihmojë në fshirjen e thekoneve të tepërta të lëkurës, duke e lënë lëkurën tuaj më të butë dhe më të pastër se më parë. Rekomandohet që të keni një sfungjer gati për përdorim pasi të keni mbaruar dushin. Duhet të ndihet paksa e ashpër në lëkurën tuaj, por nëse është gërryes deri në pikën e dhimbjes, leckat larëse eksfoluese janë një alternativë e përshtatshme dhe më e butë. Eksfolimi mund të bëhet edhe me një leckë të ashpër.

EMISIONET