Urdhër-arresti i Hagës për Putinin, Medvedev: Pasojat do të jenë monstruoze

Urdhër-arresti i Hagës për Putinin, Medvedev: Pasojat do të

Ish-presidenti rus, Dmitry Medvedev duke iu bashkuar komenteve mbi vendimin e Gjykatës Penale Ndërkombëtare (GJPN) për të lëshuar një urdhër arresti kundër pasardhësit të tij, Vladimir Putin, theksoi se do të ketë pasoja të rënda për të drejtën ndërkombëtare.

Sipas Medvedev, këto pasoja do të jenë montruoze.

“Ata vendosën të gjykojnë presidentin e një vendi të një fuqie bërthamore, e cila nuk është një vend anëtar i ICC për të njëjtat arsye si SHBA dhe vendet e tjera.

Pasojat për të drejtën ndërkombëtare do të jenë monstruoze,” tha Medvedev përmes platformës Telegram.

vladimir putin dmitry medvedev urdhër-arresti haga putin medvedev

EMISIONET