Të ardhurat e Rusisë nga eksportet e naftës u rritën në 15 miliardë dollarë në prill

Të ardhurat e Rusisë nga eksportet e naftës u rritën në

Eksportet ruse të naftës në prill arritën nivelin më të lartë që nga fillimi i pushtimit të Ukrainës, pavarësisht sanksioneve të rënda perëndimore, duke arritur në 15 miliardë dollarë, tha sot Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë (IEA).

Organizata ndërkombëtare me bazë në Paris tha në raportin e saj mujor se eksportet ruse muajin e kaluar arritën në 8.3 milionë fuçi në ditë, pasi vendi nuk e zbatoi kërcënimin e tij për të ulur prodhimin me 500,000 fuçi në ditë.

"Rusia mund të rrisë vëllimin e saj të prodhimit për të kompensuar humbjen e të ardhurave," vuri në dukje IOC.

Pavarësisht sanksioneve ndërkombëtare që synojnë naftën e saj, Rusia ka arritur të ridrejtojë eksportet e saj të hidrokarbureve në vende të tjera (Kinë, Indi, Turqi...), por Moska "duket se ka pak vështirësi në gjetjen e blerësve për naftën e saj të papërpunuar dhe produktet e saj të naftës“, thuhet gjithashtu në raport.

"Në prill, eksportet e naftës ruse arritën një nivel të lartë pas pushtimit prej 8.3 milionë fuçi në ditë" (përfshirë produktet e rafinuara), shkruan IOC, një shumë që përfaqëson një rritje të të ardhurave "prej 1.7 miliardë dollarësh", në 15 miliardë dollarë.

Raporti vë në dukje gjithashtu "një rikuperim të kërkesës kineze që tejkaloi pritjet" me "një rekord të të gjitha kohërave në mars me 16 miliardë fuçi në ditë" për vendin aziatik, konsumatori i dytë në botë i naftës pas Shteteve të Bashkuara.

rusia eksportet ruse

EMISIONET