Putin urdhëron reformë në marinën ruse, miraton emrat e tre drejtuesve të rinj

Putin urdhëron reformë në marinën ruse, miraton emrat e tre

Marina ruse po i nënshtrohet ndryshimeve të mëdha në pozicionet komanduese, me një komandant të ri të përgjithshëm dhe dy komandantët kryesorë të flotës të prezantuar nga Ministri i Mbrojtjes Sergey Shoigu të martën.

Admirali Aleksandr Moiseev, një oficer detar dhe një ish-komandant i Flotës Veriore u emërua nga Presidenti rus Vladimir Putin për të udhëhequr forcat detare të vendit.

Zëvendës-admirali Konstantin Kabantsov, zëvendësi i Moiseev, tani do ta zëvendësojë atë në krye të Flotës Veriore, ndërsa zëvendës-admirali Sergey Pinchuk do të marrë përsipër flotën ruse të Detit të Zi, tha Ministria e Mbrojtjes në një deklaratë të martën, duke cituar një dekret të nënshkruar nga Putini.

Shoigu përgëzoi oficerët e marinës për promovimet e tyre, duke u shprehur se ata “do të përmbushin detyrat e parashtruara nga Komandanti i Përgjithshëm, Ministria e Mbrojtjes dhe kombi”, siç thuhet në deklaratë.

EMISIONET