Erdogan i bindur për fitoren e zgjedhjeve: Turqia do t’i japë një mesazh Perëndimit më 14 maj

Erdogan i bindur për fitoren e zgjedhjeve: Turqia do t’i japë

”Turqia do t’i japë një mesazh Perëndimit” përmes zgjedhjeve të ardhshme presidenciale dhe parlamentare të vendit , të cilat jo vetëm Perëndimi , por edhe bota islame i ndjek nga afër, tha Presidenti Recep Tayyip Erdoğan.

“Perëndimi ka plane në lidhje me Turqinë. Aktualisht po shikoni situatën e (presidentit francez Emmanuel) Macron . Çfarë është prapa skenave të udhëtimit të Macron në Kinë? Cila është situata në marrëdhëniet e saj (Francës) me Amerikën? Pse u largua Macron në Kinë?” tha Erdogan në një intervistë televizive.

Duke iu kthyer një sondazhi të fundit, i cili sugjeroi se liderja e ekstremit të djathtë Marine Le Pen do të mundte Macron nëse zgjedhjet presidenciale të vitit të kaluar do të përsëriteshin, Erdogan tha:

“Le Pen tani është përpara Macron…Si ndodhi? Do të thotë se ka një ndryshim në rezultatet e sondazhit”.

Duke theksuar se Perëndimi është kundër tij, ai shtoi se populli turk do të japë përgjigjen e nevojshme më 14 maj .

“Turqia do t’i japë një mesazh Perëndimit me këto zgjedhje…Ky vend nuk shikon se çfarë thotë Perëndimi, as kur lufton terrorizmin dhe as në përcaktimin e politikave të tij ekonomike,” shtoi ai.

rexhep taip erdogan erdogan turqia

EMISIONET