BE do të shqyrtojë së shpejti paketën e 11-të të sanksioneve anti-ruse

BE do të shqyrtojë së shpejti paketën e 11-të të

Komisioni Evropian do të propozojë paketën e njëmbëdhjetë të sanksioneve anti-ruse në ditët në vijim.

Përfaqësuesit e BE do të diskutojnë propozimin gjatë takimit të tyre të mërkurën e ardhshme, vunë në dukje diplomatët.

Bashkimi Evropian synon të vendosë kufizime për tranzitin e mallrave përmes Rusisë si pjesë e paketës së re të sanksioneve.

BE po diskuton gjithashtu një mekanizëm për sanksionimin e atyre vendeve që kanë ndihmuar Rusinë të anashkalojë kufizimet e vendosura më parë.

Objektivi kryesor i një mekanizmi të tillë do të jetë të pengojë vendet që të ndihmojnë Rusinë dhe të ndërpresë ato kanale tregtare që Moska mund të përdorë.

Paketa e re e masave do të përcaktojë kufizime për rimorkiot në mënyrë që të parandalojë rastet kur kamionët rusë dyshohet se lidhin mallrat e tyre me kamionë me bazë në BE kur arrijnë në kufijtë e BE-së.

BE-ja gjithashtu dëshiron të zgjerojë kufizimet ekzistuese për automjetet, teknologjitë e avancuara, mallrat industriale, hekurin, çelikun dhe produktet e përpunuara duke përdorur metale të mbuluara nga sanksionet.

EMISIONET