Avionë në Ukrainë? Stoltenberg: Nuk e kemi me nxitim, të sigurohemi që armët e tyre funksionojnë

Avionë në Ukrainë? Stoltenberg: Nuk e kemi me nxitim, të

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s tha se negociatat për sigurimin e avionëve modernë në Ukrainë kanë nisur që nga fillimi i luftës në shkallë të gjerë me Federatën Ruse.

Stoltenberg shpjegoi se tani ekziston një nevojë urgjente për të ofruar mbështetje ushtarake për Ukrainën dhe furnizimi me avionë luftarakë modernë do të marrë kohë. Megjithatë, ai siguroi se konsultimet me vendet anëtare të NATO-s lidhur me avionët janë në vazhdim.

Arsyeja e dytë, siç vuri në dukje Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, është se tani është e rëndësishme të diskutohet se cilat lloje të reja armësh duhet t’i ofrohen Ukrainës dhe nëse ajo funksionon në mënyrë efektive në fushën e betejës.

“Por është po aq e rëndësishme të sigurohemi që armët që Ukraina ka marrë tashmë të funksionojnë siç duhet. Pra, ne duhet të sigurohemi që të dorëzojmë mjaftueshëm municion dhe pjesë rezervë për t’i mbajtur këto armë në funksion, sepse përndryshe Ukraina nuk do të jetë në gjendje ta fitojë këtë luftë“, vuri në dukje ai.

EMISIONET