Biseda në “SKY”/ Shullazi për Tesi Bashon: Mbushin 1 mln euro për Durim Bamin, ka për të bërë festë policia

Biseda në “SKY”/ Shullazi për Tesi Bashon: Mbushin 1 mln

Nga ambientet e paraburgimit 313 në Tiranë, Eiljano Shullazi bisedon me Tesi Bashon në Selenicë të Vlorës, duke biseduar për mundësinë e kapjes peng të Armando Sulejmanit alias “Çipurit”, mikut të ngushtë Fatmir Hysenit alias “Doçja”.

Qëllimi i Shullazit është kapja e “Çipurit” dhe torturimi me qëllim marrjen e informacionit se kush nga grupi i tyre gjuan dhe kush financon, me qëllim që të dinë se ku të trokasin pastaj.

Shullazi i shprehet Tesi Bashos, se “Doçja”, Gëzim Sinomati alias “Buzderi” dhe “Çipuri” kanë marë pjesë në vrasjen e mikut të tij në Durrës, Edison Harizaj.

Në bisedë e sipër Shullazi, i ofron Tesi Bashos vrasjen e Leonard Dukës dhe Durim Bamit, pasi marin pagesë të mirë.

Madje për Durim Bamin thotë se mbushet për 1 milion euro porosia, dhe pas vrasjes së tij ka për të bërë festë dhe policia por edhe hasmit, pasi ka shumë hasmëri.

Në dosjen hetimore thuhet se me qëllim dokumentimin e aktivitetit të paligjshëm të shtetasit Satilno alias Basho nga ana SPAK janë këqyrur komunikimet e kryera ndërmjet Emiljano Shullazi dhe Satilno Basho, ku vihet re bashkëpunimi ndërmjet këtyre dy personave me qëllim lokalizimin e Fatmir Hyseni alias “Doçja” dhe Armando Sulejmani alias “Çipurit” dhe personave të tjerë të lidhur me to.

Nga konteksti i përgjithshëm i bisedave të kryera ndërmjet këtyre vihet re që Emiljano Shullazi ka dyshime që Fatmir Hyseni dhe Armando Sulejmani, janë të përfshirë në vrasjen e Edison Harizaj ndodhur me datë 6 nëntor 2018 në qytetin e Durrësit, ilustruar në bisedat e mëposhtme.

Më 13 prill 2020 Emiljano Shullazi komunikon me Satilno Basho në lidhje me personat që kanë vrarë Edison Harizaj dhe shprehet që: ”...njërin duhet ta marrim (marrim peng) gë të dim se kush qëllon dhe të dim se ku të trokosim pastaj. Epo ku ma gjen dot "Docen" (Fatmir Hyseni).

Gjithashtu në datën 29 Prill 2020 Emiljano Shullazi komunikon me Satilno Basho, të cilin e pyet në lidhje me Leonard Duka dhe mundësinë për ta vrarë sepse marrim pagesë të mirë.

“... Është ky Nardi Duka nga Tirana, thonë që rri në Spanjë. Kemi çuna që e bëjnë andej? Nuk e di për adrresë por po e gjetëm marrim mirë aty. Mbaro këtë arrestin një herë (shtetasi Satilno Basho në këtë perjudhë është me masë sigurie “arrest shtëpie”). Pastaj këtej nga Durrësi të bëjmë ndonjë gjë. Jam dobët me informacionin aty dhe s’po çaj dot, s’po dalin fare pisat…”.

Po ashtu në datën 17 dhe 18 Maj 2020, Emiljano Shullazi komunikon me Satilno Basho dhe diskutojnë në lidhje me automjete të cilat ti përdorin për vrasje. Diskutojnë në lidhje me gjetjen e automjeteve të llojit furgon, ambulancë dhe për “Range Rover” që të lyhen me ngjyrë të bardhë të ngjashme me makinat e policisë.

Në 24 Maj 2020 Emiljano Shullazi komunikon me Satilno Basho dhe diskutojnë me persona të dyshuar në lidhje me vrasjen e Edison Harizaj:

“...duhet kapur ai "Cipuri" (Armando Sulejmani) që të tregoj se kush ka gjuajtur, duhet me marr vesh se kush gjuan. Në vazhdimësi Emiljano Shullazi e pyet për Durim Bami me qëllim vrasjen e tij sepse për këtë vrasje paguhet 1 miljon euro, “...me atë Durim Bami, është ai nga Fushë-Kruja, di ndonjë që ka muhabet andej nga Vlora? Se për atë mbushin 1 miljon euro. Këtë muhabet e bëj me ty dhe nuk dua që ta marri vesh njeri, ça flasim bashkë. Dur Bami të pret në besë duke ngrënë bukë, ai ka njëqind hasmër, do bëj festë policia. As nuk do e kërkoj njeri atë muhabet. Po hiç arrestin një herë, se kam rob unë atje që të afrojë…”.

Biseda vazhdon përsëri në lidhje me marrjen e informacioneve në lidhje me personat që kanë vrarë Edison Harizaj, “...duhet me gjetë atë që ka gjuajtur vëlla se z’bën. Pra ti thua "Cipuri" Armando Sulejmani) me vëllain e "Buzderrit" kanë gjuajtur…?”.

Gjithashtu në 24 Maj 2020 Emiljano Shullazi komunikon me Satilno Basho dhe dyshohet që diskutojnë në lidhje me përfundimin e masës së sigurisë "Arrest shtëpie" për Bashon dhe mbasi ta mbarojë të lëvizë lirshëm dhe të angazhohet në zonën e Durrësit me qëllim realizimin e ngjarjeve kriminale sipas nevojave të Emiljano Shullazi.

Ndër të tjera shprehet, “...mbyll atë gjyqin të që të jesh vetë në lëvizje për këtej nga Durrësi, apo nuk e kalon qarkun e Vlorës ti? Vlla Tirana është pak problem, ama sa kalon “Caza Italia” nuk e rruan kush. Andej nga kam hall unë nuk kalon policia vetëm një herë në ditë…”.

EMISIONET