Artizanati në Korçë, ja punimet më të veçanta në qytetin juglindor

‘Ora Verore’ u ndal në Korçë, një nga perlat e juglindjes së Shqipërisë, ku përveç, serenatave, rakisë, ushqimit, njihet dhe për punimet artizanale.

Gena Çule, tregoi se tradita ka humbur pak por megjithatë ruhet të përgjithësi. Ajo tregoi se punimet më të veçanta, janë ato me grep e kryq.

Gena Çule: Tradita ka humbur pak por në përgjithësi ruhet. Ka vajza plot. Shumica që janë nëpër fshatra janë të interesuara për punimet artizanale. Të gjithë që vijnë në Korçë vijnë për të parë traditën e kulturën, e punimet artizanale. Vizitorët habiten. Do të karakterizonim punimet me grep dhe punimet me kryq. Mbulesat e tavolinës e panoramat.

EMISIONET