KOKË MË KOKË/ Dalin PAMJET e përplasjes fatale të dy trenave që shkaktuan tragjedinë në Greqi

Treni komercial dhe ai i pasagjerëve u përplasën në orën 23:21:26 të mbrëmjes së martës, duke lëvizur në të njëjtën linjë.

KOKË MË KOKË/ Dalin PAMJET e përplasjes fatale të dy

Një kamera sigurie ka kapur momentin tronditës kur treni i pasagjerëve dhe mallrave u përplasën jashtë Tempe, duke vrarë dhe plagosur dhjetëra njerëz.

Sipas asaj që shihet në video, treni komercial që lëviz për në Larisa dhe treni i pasagjerëve që nisi në orën 19:22 nga Athina janë në të njëjtën linjë, duke lëvizur me shpejtësi 166 km/h dhe nuk mund të shmangin përplasjen, me karroca ata digjen pas kësaj.

SHIKONI VIDEO

Sipas të dhënave që kanë dalë, aksidenti rezulton si pasojë e keqtrajtimit të stacionit të Larisës, i cili në seksionin "Larissa - Evangelismos" ka drejtuar trenin e pasagjerëve në vijën e qarkullimit në rënie, duke rezultuar në të njëjtën linjë me trenin e mallrave. Vihet re se në të gjithë gjatësinë e saj, linja hekurudhore që lidh Athinën me Selanikun është e dyfishtë.

Duke kërkuar falje në fazën e hetimeve paraprake, komisariati i Larisës, i arrestuar, dyshohet se ka pranuar gabimin e tij fatal dhe ia ka atribuar “kohës së keqe”, ndërsa ndaj tij është ngritur një dosje për krime të rënda.

Akuzat me të cilat do të përballet nesër drejtori i stacionit dhe kundër tij do të ngrejë procedim penal nga prokurori publik, para të cilit do të paraqitet, kanë të bëjnë me veprën penale të prishjes së sigurisë së transportit që ka rezultuar me vdekjen e disa personave, e cila në bazë të për një ndryshim të fundit të Kodit Penal (neni 291) parashikon dënime nga 10 vjet burgim deri në përjetësi.

Njëkohësisht do të ngrihen ndjekje penale për vrasje seriale nga pakujdesia dhe lëndim trupor nga pakujdesia.

Nga 38 të vdekur, 24 janë të zhdukur

Sipas të dhënave zyrtare të orës 18:45, të paktën 38 persona kanë humbur jetën në tragjedinë në Tempi nga përplasja e trenit të pasagjerëve në linjën Athinë-Selanik dhe trenit tregtar nga Selaniku.

Në të njëjtën kohë, janë 24 persona të zhdukur - është numri i marrë nga numri i pasagjerëve, duke përjashtuar të vdekurit, të lënduarit dhe ata që nuk kanë kërkuar shtrimin në spital.

Në trenin e pasagjerëve kishte 341 pasagjerë, si dhe 13 staf të tjerë – gjithsej 354 persona. Në trenin tregtar ishin dy persona.

Nga 72 pasagjerët e shtruar, 15 kanë dalë nga spitali dhe 57 pasagjerë mbeten për shtrim, nga të cilët 6 janë në Repartin e Kujdesit Intensiv. Bëhet fjalë, sipas informacioneve, për një 21-vjeçare, një 25-vjeçare, një 26-vjeçare, një 23-vjeçare, një 26-vjeçare dhe një grua të re pa informacione të konfirmuara.

Gjithashtu, gjithmonë sipas Zjarrfikësve, me 5 autobusë janë transportuar 194 pasagjerë për në Selanik, me autobusin e 6-të janë transportuar 20 pasagjerë për në Larisa dhe 8 pasagjerë janë transportuar në Katerini.

Gabimi fatal i stacionistit:

"LAR - 62 - Kaloni dritën e kuqe të daljes deri në hyrje të Nei Poros"

Nëntë fjalë, aq sa urdhri i dhënë nga mjeshtri i stacionit të Larisës për drejtuesin e trenit të pasagjerëve Intercity 62, duket se kanë qenë vendimtare në aksidentin fatal të trenit të ndodhur pak pas orës 23 të së martës.

Protothema” zbuloi sinjalin që rezultoi fatal për kursin e trenit dhe çoi në vdekjen e të paktën 40 personave.

"LAR - 62 - Kaloni në semaforin e kuq të daljes deri në hyrje të Nei Porit" ka qenë urdhri i stacionit të Larisës për makinistin e trenit 62 pasi Nei Pori është stacioni i radhës pas atij të Larisës.

greqi trenat aksidenti tragjedi larisa

EMISIONET