Salianji: Fraksioni i vulës po bën përpjekje që PD të përçahet edhe më shumë, kanë interes për të marrë…

Demokrati Ervin Salianji akuzon kolegët e tij të PD-së se nuk bënë asnjë ditë fushatë, dhe tani kërkojnë dorëheqjen e lidershipit të Rithemelimit.

Salianji: Deputetë të PD-së nuk bëjnë asnjë ditë fushatë. Dihet publikisht kush nuk ka qenë. Ka njerëz që kanë punuar edhe kundër. Në këtë sens duhet të mbajnë përgjegjësinë dhe të shohin se çfarë kanë bërë vetë. Rama përdor bandat e paratë që gjithë administrate publike u involvuan dhe u përfshinë në mënyrë masive për vjedhjen e zgjedhjeve.

Në këtë sens kushdo që do të përfitojë diçka personalisht duhet të reflektojë për interesat e demokrateve. Bën dëmtim të madh! Në mendimin tim opozita duhet të reflektojë dhe të merret me vete. Mendoj se secili të ulet dhe të tejkalojë edhe veten të bëjë të mundur që të gjenden mekanizmat e duhur që të hapemi drejt shoqërisë. Nuk mund të mbahet peng opozita. Ka skema për ta fragmentarizuar Akoma më shumë PD. Nuk shoh që ka një përpjekje për t’i shërbye demokratëve. Shoh një skemë që fraksioni vulës ka një përpjekje tjetër që të fragmentohet akoma më shumë. Nuk kanë interes për demokratët. Kanë interes për të marrë ndonjë funksion. Nuk do të zgjasë më shumë se dy orë.

Të gjithë deputetët e opozitës duhet të bëjnë mbledhje bashkë e të gjejnë zgjidhje. Nëse nuk ka interesa të përbashkëta me demokratët e bazës, opozita duhet të bëjë një organizim të ri. Nuk është momenti që askush të bëjë hapa për pozicione të caktuara. Kam nisur të mbledh firma më shumë se 60% e deputetëve kanë dashur që unë të jem kryetar i grupit parlamentar, por u tërhoqa vetë.’

EMISIONET