Rama: Projekti fitues i stadiumit të Durrësit, vizion për sportin dhe komunitetin

Rama: Projekti fitues i stadiumit të Durrësit, vizion për sportin

Projekti i studios belge të arkitekturës, 51N4E u shpall fitues për ndërtimin e stadiumit “Niko Dovana” në Durrës.

Projekti i studios belge të arkitekturës 51N4E e koncepton stadiumin si pjesë të qytetit, ku jeta e komunitetit ndërthuret edhe me aktivitete dhe sportet që do të ofrojë stadiumi i ri.

Stadiumi “Niko Dovana” në Durrës bëhet kështu infrastruktura tjetër sportive pas stadiumit të Korçës, që do të transformohet në një qendër të re shumëfunksionale për qytetin.

Me ndërtimin e stadiumit të ri do të ofrohen kushte optimale për kompeticionin kryesor, futbollin, por edhe biznesi e argëtimi do të kenë hapësirat e tyre të dedikuara, ku të ketë atraksione për të gjithë ata që vizitojnë Durrësin.

Projekti parashikon fusha stërvitje basketbolli, futbolli, dy pishina për sportin e notit, një të jashtme dhe një të brendshme.

Po ashtu, stadiumi do jetë nën nivelin e tokës në mënyrë që qyteti të jetë pjesë përfshirëse e panoramës kur hyn në stadium. Rreth stadiumit parashikohet të ndërtohen qendrat kulturore e sportive, hotele, zyra dhe qendra tregtare, si dhe do të ndërtohet qendra e zhvillimit të konventave dhe Festivalit kombëtar të filmit.

Gara e hapur ndërkombëtare, e shpallur në muajin shkurt të këtij viti, përzgjodhi në fazën finale tri studio prestigjioze të arkitekturës: 51N4E (Belgjikë) Bjarke Ingels Group, BIG (Danimarkë) dhe MVRDV (Holandë) për të prezantuar publikisht propozimet arkitektonike para një jurie me personalitete ndërkombëtare të fushës.

EMISIONET