Partia Demokratike vijon me denoncimet ndaj qeverisë lidhur me aferat e inceneratorëve.

Ish-deputetja, Jorida Tabaku tha se kompania që ka marrë në menaxhim inceneratorin e Tiranës, u krijua vetëm një ditë para se ta merrte këtë koncension.

Sipas saj, me një kapital prej 100 mijë lekësh, kompania mori një koncension prej 130 milion euro.

Jorida Tabaku: ”Inceneratori i Tiranës është një histori e pastër vjedhje,  korrupsioni, abuzimi me pushtetin, në stilin mafioz të menaxhimit të mbetjeve. Kompania që ka marrë në menaxhim inceneratorin e Tiranës, u krijua vetëm një ditë para se ta merrte këtë koncension. Me një kapital prej 100 mijë lekësh, ajo mori një koncension prej 130 milion euro. Kostot e operimit janë rreth 300 milion euro, ndërkohë që do të gjenerojë të ardhura nga shitja e energjisë në 135 milion euro. Kostot e këtij inceneratori po paguhen nga qytetarë të Tiranës. 25 milionë euro janë paguar për atë karabina atje dhe atë mal plehrash.”

#LIVE – Jorida Tabaku deklaratë për mediat

#LIVE – Jorida Tabaku deklaratë për mediat

Publiée par Partia Demokratike e Shqipërisë sur Vendredi 16 octobre 2020