Këtu janë disa gjëra që duhet të dini rreth mënyrës se si funksionojnë zgjedhjet në SHBA:

Sistemi politik amerikan dominohet nga vetëm dy parti kështu që presidenti është gjithmonë një demokrat (Joe Biden) ose republikan (Donald Trump)

Zgjedhjet zhvillohen çdo katër vjet, me qytetarë të moshës 18 vjeç e lart të cilët kanë të drejtë të votojnë. 

Të dy kandidatët garojnë për të fituar votat e kolegjit elektoral, të cilat u akordohen shteteve bazuar pjesërisht në madhësinë e popullsisë. Janë gjithsej 538 votues , kështuqë kandidatit për të fituar i duhen mbi 270 vota.

E gjithë vëmendja është te Trump dhe  Biden, por votuesit po zgjedhin edhe anëtarët e rinj të Kongresit kur plotësojnë fletët e tyre të votimit