Maturanti pranohet në 125 shkolla, merr 9 milionë dollarë në oferta bursash

Maturanti pranohet në 125 shkolla, merr 9 milionë dollarë në

Një maturant i Shkollës së Lartë Ndërkombëtare të Nju Orleans, besohet se ka thyer një rekord duke marrë më shumë se 9 milionë dollarë në oferta bursash pasi u pranua nga 125 kolegje dhe universitete.

Dennis Barnes tha se ai aplikoi në rreth 200 kolegje dhe universitete dhe mori letra pranimi nga 125 shkolla.

“Kam dorëzuar aplikime për kolegj në gusht, me synimin për të ngritur nivelin më të lartë për pranimet në kolegj. Letrat e vendimeve ishin të tejmbushura në kutinë time postare dhe qindra oferta bursash,” tha Barnes për WWL-TV.

Barnes tregoi se tani atij i janë ofruar më shumë se 9 milionë dollarë bursa. Normadie Cormier nga Lafayette, La., besohej se kishte vendosur një rekord botëror në vitin 2019 kur mori 8.7 milionë dollarë në oferta bursash.

I riu shpreson të arrijë 10 milionë dollarë në oferta bursash deri në fund të muajit.

Studenti, i cili ka një mesatare kumulative të notës 4.98, tha se ka në plan të ndjekë një diplomë universitare të dyfishtë në shkenca kompjuterike dhe drejtësi penale. Barnes njoftoi se do të shpallë vendimin e tij të kolegjit më 2 maj.

EMISIONET