Martin Scorsese dokumentar kushtuar Jezusit

Martin Scorsese dokumentar kushtuar Jezusit

Martin Scorsese tha se është duke punuar për një film kushtuar Jezusit, dhe për një projekt për shenjtorët, sipas AP.

Scorsese do të rrëfejë dhe prodhojë një dokumentar me tetë pjesë të quajtur “Martin Scorsese Presents: The Saints”, i cili do të shfaqet në transmetuesin “Fox Nation”.

Seriali do të paraqesë jetën e tetë burrave dhe grave që janë bërë pjesë e “lumturimit”, duke përfshirë Joan of Arc, Francis of Assisi, Thomas Becket, Mary Magdalene dhe Maximilian Kolbe, një frat françeskan që doli vullnetarisht të vdiste në Aushvic për të shpëtuar jetën e babait të një familjeje.

Katër episodet e para të “Martin Scorsese Presents: The Saints” do të shfaqen në nëntor. Katër pjesët e mbetura do të transmetohen deri në maj të vitit 2025.

Fituesi i çmimit “Oscar” tha për “Los Angeles Times” në janar se filmi i tij i ardhshëm do të ishte një adaptim i librit të Shūsaku Endō “A Life of Jesus”. 

EMISIONET