Rusët sulmojnë zonat e banuara të Kherson, Kizomys

Rusët sulmojnë zonat e banuara të Kherson, Kizomys

Trupat ruse kanë bombarduar zonat e banuara të rajonit Kherson dhe fshatin Kizomys.

Deklarata përkatëse është bërë nga Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm të Ukrainës në Telegram.

Nën drejtimin procedural të Prokurorisë së Rrethit Kherson dhe Prokurorisë së Rrethit Oleshky, filloi një hetim paraprak për procedimin penal për shkelje të ligjeve dhe zakoneve të luftës (Pjesa 1, neni 438 i Kodit Penal të Ukrainës).

Sipas të dhënave paraprake, një civil ka mbetur i plagosur dhe është dërguar në spital. Numri i viktimave ende nuk është përditësuar.

Predhat ruse shkaktuan dëmtime në blloqe apartamentesh dhe shtëpi të shkëputura. Thuhet se pushtuesit rusë përdorën artileri topash për të sulmuar qytetin Kherson dhe hodhën bomba të drejtuara në fshatin Kizomys. Granatimet e armikut vazhdojnë.

EMISIONET