Publikoi sekretet e Pentagonit për luftën në Ukrainë, momenti kur FBI arreston anëtarin e Gardës Kombëtare

Publikoi sekretet e Pentagonit për luftën në Ukrainë,

Në SHBA, FBI ka arrestuar Jack Teixeira, të dyshuarin për rrjedhjen e dosjeve sekrete të Pentagonit, dokumente konfidenciale që përmbajnë informacione për konfliktin në Ukrainë.

Publikoi sekretet e Pentagonit për luftën në Ukrainë,

CNN transmetoi imazhet e kapjes së 21-vjeçarit, i cili, me pantallona të shkurtra dhe bluzë ushtarake, iu dorëzua agjentëve jashtë shtëpisë së tij në Massachusetts.

I riu, një anëtar i inteligjencës i Gardës Kombëtare Ajrore të Massachusetts, do të ishte i lidhur me grupin online Thug Shaker Central, ku u shfaqën fillimisht dokumentet.

Publikoi sekretet e Pentagonit për luftën në Ukrainë,

Arrestimi u bë pasi një ekip i FBI-së kontrolloi shtëpinë e nënës së 21-vjeçarit, koordinatore e një serveri privat në Discord (një aplikacion mesazhesh që përdoret nga lojtarët online) në të cilin janë publikuar qindra mesazhe muajt e fundit. fotografitë e dokumenteve të klasifikuara.

Ndërsa shumë njerëz kanë akses në dokumente, hetuesit kanë mundur të afrohen me një numër të vogël përdoruesish për një shqyrtim më të hollësishëm, falë gjurmëve mjeko-ligjore të lënë nga personi që ka postuar dosjet.

Ndërkohë, një zëdhënës i Pentagonit tha se "rrjedhja e dokumenteve të klasifikuara në internet ishte një akt kriminal i qëllimshëm".

dokumente te klasifikuara

EMISIONET