“Ankohen” moderatorët e PornHub: Duhej të rishikojmë 1000 video në ditë për çdo person

“Ankohen” moderatorët e PornHub: Duhej të rishikojmë

Një moderator i Pornhub zbuloi se sa video ishin ngarkuar të kalonin për çdo turn dhe pse mund të kishte humbur përmbajtje të papërshtatshme ose abuzive.

Siç shpjegon Netflix në përmbledhjen e dokumentarit "Money Shot: The Pornhub Story", Pornhub u mundësoi krijuesve të përmbajtjeve erotike të arrinin një audiencë masive, ndërsa kompania fitoi miliarda dollarë.

Megjithatë, në të njëjtën kohë ajo u përfshi gjithashtu në akuza, duke përfshirë materiale jo konsensuale dhe trafikim në faqe.

“Unë mendoj se kompania mund të kishte bërë më shumë për të parandaluar disa gjëra dhe zgjodhi të mos e bënte këtë dhe ndryshoi vërtet disa gjëra pasi u vu në telashe. Çdo moderator duhej të rishikonte 700 video në ditë, por pritej që ne të bënim më shumë.” – thotë punonjësi.

Ish-punonjësi, i cili punoi për kompaninë për dy vjet, tha se një pjesë e moderimit ndodhi në Kanada, ndërsa pjesa më e madhe në Qipro. Në kohën kur ata punonin aty ishin 30 moderatorë.

Këshilltari i lartë ligjor i organizatës jofitimprurëse Qendra Kombëtare për Shfrytëzimin Seksual Dani Pinter vazhdoi të shpjegojë:

“Secili prej këtyre moderatorëve kishte për detyrë të shikonte 800 deri në 1000 video për turn tetë orësh. Dhe kjo është e pamundur. Pra, sigurisht që ata po kalonin shpejt para, kalonin pa zë, gjë që është thelbësore sepse ndonjëherë gratë ose fëmijët në video qajnë, bërtasin, thonë “Jo” ose thonë “Stop”, dhe ata nuk po kapin asgjë nga këto.”

EMISIONET