Pylli Orbital dështoi, KLSH: Bashkia e Tiranës nuk ka hapësirë dhe as fonde për pemët

Projekti i Pyllit Orbital për mbjelljen e pemëve i iniciuar nga Bashkia e Tiranës ka dështuar për shkak të mungesës financiare dhe mungesës së hapësirave të nevojshme për mbjellje pemësh.

Ky është konkluzioni i raportit të fundit të Kontrollit të Lartë të Shtetit për periudhën janar-shtator, i cili më tej thotë se institucioni që drejtohet nga Erion Veliaj duhet shtojë hapësirat e gjelbërta në territorin që administron.

Raportit thekson se objektivat e tjera të parashikuara që lidhen me shtimin e hapësirave të gjelbra, nuk i përgjigjen ritmeve të rritjes së urbanizimit.

Kjo edhe për vetë faktin se sipërfaqa e lejeve të ndërtimit në vitet e fundit është rritur disa herë.

Por edhe pse ekspertët kanë konstatuar se në kryeqytet nuk ka më hapësira për të mbjellë pemë dhe kur jemi në prag të zgjedhjeve vendore, bashkia ka hapur së fundmi 3 tendera për blerje pemësh me vlerë tetale 528 milionë lekë, ose rreth 4.5 milionë euro.

Këtu veçojmë tenderin e parë që është shpallur në datën 15 nëntor, ku parashikohet të shpenzohen 2.6 milionë euro për të blerë pemë dekorative për zona të ndryshme të Tiranës dhe pyllin orbital që tashmë për KLSH është projekt i paarritshmëm.

EMISIONET