Fshatrat kërcënohen nga ujqërit, banorët: Detyrohemi të bëjmë roje për t'u mbrojtur

Ujqërit dhe çakenjtë kanë kthyer në një kërcënim serioz për banorët e fshatrave Qarr, Pishe dhe Bashkim në Levan të Fierit.

Banorët e zonës shprehen se tufa me ujqër dhe çakenj po dalin nga pylli i pishës duke shkaktuar dëme në gjenë e gjallë.

"Çakenjtë vijnë nëpër shtëpi, hanë pulat. Kanë ngrënë pula deti këtu."

"Na kanë bërë dëme, futen ditën. Jemi pa armë se armët nuk na i lënë."

"Jemi të rrezikuar."

Ata shprehen se edhe jeta e tyre është e rrezikuar pasi shtëpitë e banuara janë shumë pranë pyllit.

"Rrezikohet dhe jeta jonë. Vijnë ditën dhe natën"

"Kur gjetëm delet ashtu mendoja fëmijët".

Sipas banorëve të këtyre fshatrave kjo është një problematikë që i shqetëson prej vitesh teksa në pamundësi të zgjidhjes së kësaj situate janë detyruar që gjatë natës të bëjnë roje.

Ndërkohë më të rrezikuar dhe më të dëmtuar kanë qenë mbarështuesit e bagëtive në stane.

fier ujqerit

EMISIONET