Zbulohet mumja më e vjetër në botë dhe quhet…Messi

Zbulohet mumja më e vjetër në botë dhe quhet…Messi

Një zbulim i pabesueshëm ka surprizuar një ekip arkeologësh të drejtuar nga Zahi Hawass. Në fundin e një pusi në Saqqara të Egjioptit janë gjetur 9 statuja dhe një sarkofag me një mumje të mbuluar me ar.

Bëhet fjalë për sarkofagun më të vjetër të gjetur në Egjipt dhe datin rreth 4300 vite më parë. Sipas zbulimit, njeriu i balsamosur quhet Messi.

Rastësi ose jo, shkencëtarët dekrotuan shkrimet e gjetura dhe si për habi të të gjithëve, mesa duket, edhe mijëra vite më parë ka jetuar një Messi shumë i njohur. Koiçidencë vërtet e jashtëzakonshme.  

 

 

EMISIONET