Masakra në Beograd/ Zbulohet SKICA e përgatitur për vrasjet, 14-vjeçari stërvitej në poligon me të atin

Masakra në Beograd/ Zbulohet SKICA e përgatitur për vrasjet,

14-vjeçari Kosta K., ka hyrë herët në mëngjes me armë në shkollën “Vladislav Ribnikar” në Vraçar dhe ka vrarë nëntë persona me armën e babait të tij. Ai vrau rojën e shkollës, tetë nxënës dhe e planifikoi krimin për një kohë të gjatë.

Studenti i dyshuar e kishte planifikuar krimin në dhomën e tij për një muaj, e dinte kodin e kasafortës ku i ati mbante armët, madje shkoi në poligonin e qitjes ku stërvitej.

Në sulmin e përgjakshëm të adoleshentit mbetën të vrarë nëntë persona dhe gjashtë u plagosën.

14-vjeçari e kishte planifikuar krimin prej kohësh, siç dëshmohet nga letrat që policia gjeti në dhomën e tij.
Bëhet fjalë për një skicë të shkollës, sipas katit, por edhe për një listë të personave që kishte në plan të vriste.

Masakra në Beograd/ Zbulohet SKICA e përgatitur për vrasjet,
Në fotoL Skica e vrasjeve

E sigurt është se Kosta K. kryente qitje, çka shpjegon faktin se 14-vjeçari dinte të mbante armën. Ai qëlloi me dy pistoleta, ndërroi fishekët.

“Sipas informacioneve jozyrtare, ai ka shkuar në poligone me babanë e tij, ka kryer qitje. Çfarë mund të them, a duhet të përfshihet në këtë gjë një fëmijë 12, 13 vjeç? Edhe ndaj babait do të merren masa ligjore”, ka sqaruar ministri Gashiç.

Nuk dihet se si është e mundur që një i mitur të lejohet të hyjë në poligonin e qitjes, por edhe të qëllojë në objektin në fjalë.

Gashiç ka theksuar gjithashtu se babai i Kosta K. kishte leje për armë, të lëshuara në vitin 2016 dhe 2017 dhe se babai i tij pretendonte se ato ishin të mbyllura me kod.

“Kosta K. (14) i ka planifikuar vrasjet për një muaj, në banesë është gjetur një listë me emrat e studentëve që planifikonte të vriste. Megjithatë, është gjithashtu e qartë se djali kishte kodin e kasafortës së lartpërmendur nga i cili kishte marrë armët”.

Në vendngjarje janë gjetur tre gëzhoja të plota plumbash dhe dy pistoleta.

Kujtojmë se Kosta K. ka hyrë në shkollën “Vladislav Ribnikar” rreth orës 8 të mëngjesit të djeshëm dhe ka vrarë nëntë persona. Pas festës së përgjakshme, ai thirri policinë dhe tregoi se çfarë kishte bërë.

Prokuroria e Lartë Publike ka bërë të ditur të gjithë krimin, dhe meqenëse i mituri i dyshuar nuk ka mbushur moshën 14 vjeç, nuk mund të mbajë përgjegjësi penale.

EMISIONET