“Do të doja të isha në vendin e tij”, 21-vjeçari shqiptar shfaq pendesë për vrasjen e të riut grek, Alkis Kampanos

“Do të doja të isha në vendin e tij”,

Në momentin kur Alkis Kampanos tentoi të hidhej nga muri në hyrje të pallatit për t'u shpëtuar huliganëve që i sulmuan, 21-vjeçari  shqiptar Aleksandro Gega e goditi me thikë shtëpiake në arterien femorale, siç pretendoi në kërkimin e faljes mëngjesin e të enjtes, përpara Gjykatës së Selanikut, ku rrëfeu aktin fatal.

I dyti nga të pandehurit, i cili e nisi pranimin e fajësisë duke rrëfyer përfshirjen e tij të drejtpërdrejtë në sulmin vrasës të 19-vjeçarit dhe plagosjen e dy shokëve të tij dhe pretendoi se ishte ai që plagosi me thikë Alkis Kampanos, më pas dha shpjegime për atë që ndodhi me ngjarjen fatale mbrëmja e 1 shkurtit.

Megjithatë, në të njëjtën kohë, prokurori i rrethit vuri në dyshim fjalët e tij.

Rrëfimi

“Meqë në fillim e kam pranuar pjesëmarrjen time në sulmin ndaj Alkisit dhe fëmijëve të tjerë, përmes burgut me gjithë peshën që kam, e kuptova gabimin tim dhe atë që shkaktova për gjithë këtë incident.

Dua dhe duhet t'i kërkoj një ndjesë të madhe kësaj familjeje dhe veçanërisht prindërve dhe motrës së Alkiut”, tha fillimisht i pandehuri duke nisur kërkimin e faljes.

“Gjithë këtë kohë nuk e di si e kam përballuar, doja të thoja që koha fatkeqësisht nuk kthehet mbrapa, do të doja të isha në vend të Alkiut, të kisha marrë këtë pozicion dhe ky fëmijë të mos ishte aty ku është sot",tha ai në vazhdim të kërkimit të faljes.

“Jam unë ai që e goditi Alkisin në këmbë, ai ishte një hije kalimtare.Nuk e mbaj mend mirë, vetëm duke parë të gjitha këto në gjykatë, dy-tre javët e fundit, e kuptova duke dëgjuar të gjithë mjekët dhe të gjithë procesin gjyqësor.Është shumë e vështirë të kujtosh gjithë këtë ngjarje. Mësova të nesërmen se një fëmijë kishte 'ikur' dhe u trondita. Unë kam nevojë dhe dua që këta prindër të dinë të vërtetën. Që në momentin e parë isha i sinqertë, thjesht nuk e mbaja mend, nuk e kisha aq qartë në mendje. Unë kam ende dyshimet e mia nëse e kam bërë, por duke biseduar me avokatët dhe mjekët ligjorë ata shpjeguan versionet e tyre. Megjithatë, jam i sigurt dhe i bindur se është bërë nga unë. Nga fotografia e kuptoja se si ishte plaga. Jam i sigurt”, dëshmoi ai.

“Do të doja të kthehesha pas në kohë në mënyrë që e gjithë kjo të mos ndodhte.Kujtesa ime nuk është ende aq e qartë.Më vjen keq për dëmin që i shkaktova gjithë familjes”, tha i akuzuari i dytë gjatë kërkimit të faljes.

Vihet re se deri më sot të 12 të pandehurit kanë mohuar se kanë goditur Alkin gjatë sulmit vrasës, ndërsa 21-vjeçari, gjatë gjithë dëshmisë së tij sot ai pohon se ka qenë ai që ka goditur 19-vjeçarin dhe se nuk ka parë asnjë të pandehur tjetër të sillte sende dhe të godiste të riun fatkeq që humbi jetën.

Motivet e sulmit vrasës

“Do të doja të isha në vendin e tij”,
12 të akuzuarit për vrasjen e Alkisit në Selanik

Lidhur me motivet e atentatit vrasës që rezultoi me vdekjen e 19-vjeçarit Alkis Kampanos dhe plagosjen e dy shokëve të tij, pasagjeri i makinës deklaroi se “Ne nuk donim të vrisnim në asnjë rrethanë.Ne donim të përplasnim dhe të godisnim”.

Siç tha i akuzuari i dytë, në natën fatale të gjithë vendosën të hipnin në tre makina dhe të niseshin nga klubi PAOK për të mbërritur në zonën e Harilaut dhe për të lokalizuar fansat e Aris dhe për ti sulmuar ata.

I pyetur nëse ka mundësi që ai të ketë pasur një tjetër thikë, pasi Alkis ka pasur shumë plagë, i pandehuri është përgjigjur se “mund ta kem goditur edhe më shumë”.

Vlen të theksohet se 21-vjeçari në të gjitha deklaratat e tij, deri në mesditën e sotme, ka pohuar se nuk e kishte goditur kurrë Alkis Kampanos dhe se është përleshur vetëm me shokun e 19-vjeçarit.

greqi vrasja e 19-vjeçarit aleksandro gega

EMISIONET