Zbardhet biseda/ Tabaku takon të dërguarin me punë nga SHBA: Korrupsioni, rrezik real për sigurinë

Zbardhet biseda/ Tabaku takon të dërguarin me punë nga SHBA:

Kryetarja e Komisionit të Çështjeve Europiane Jorida Tabaku u takua sot me të ngarkuarin e ri me Punë në ambasadën Amerkane, David Wisner. Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë mbështetës kryesorë në procesin e integrimit të Shqipërisë dhe rajonit në Bashkimin Europian dhe fokusi i temës ishte puna e Komisionit të Çështjeve Europiane.

Deputetja demokrate Tabaku theksoi se është e rëndësishme që procesi i integrimit Europian të jetë një hop cilësor për shqiptarët dhe që qytetarët të prekin realisht mundësinë transformuese të këtij procesi.

Ligji i ri miratuar me votat e dy kahëve politikë miratuar në fund të sesionit të shkuar, ky ligj i jep mundësinë parlamentit që të jetë drejtues në këtë proces.

Gjatë diskutimit u theksua nevoja e qeverisë shqiptare për të forcuar luftën kundër korrupsionit që është kush prioritar jo vetëm për integrimin por gjithashtu edhe për të pasur një Shqipëri konkurruese dhe që përthith investimet e huaja nga SHBA.

Tabaku iu referua deklaratës së presidentit Biden se korrupsioni është rrezik real për sigurinë kombëtare të vendit duke u shprehur se sot Shqipëria vuan nga ky rrezik dhe parlamenti duhet të udhëheqë një përpjekje për të luftuar korrupsionin.

Përpos kësaj në fokus ishin edhe çështje si siguria kibernetike, çështjet e pronës dhe respektimi i sundimit të ligjit që janë shtylla të tjera të rëndësishme mbi të cilat ngrihet dhe procesi i anëtarësimit.

Për deputeten demokrate performanca e deritanishme e SPAK është tejet pozitive por nevoja e shqiptarëve është që kjo betejë të vazhdojë akoma që askush mos të mendojë se praprekshmëria është reale dhe e mundshme.

EMISIONET