Kërpaçi takon Kongresmenin Joe Wilson: Kontrolli i qeverisë sipas modelit të Kongresit të SHBA

Kërpaçi takon Kongresmenin Joe Wilson: Kontrolli i qeverisë

Nënkryetarja e Partisë së Lirisë Floida Kërpaçi ndodhet prej ditësh në Uashington të Shteteve të bashkuara të Amerikës ku ka vijuar takimet e saj në Kongresin Amerikan.

Në një njoftim të shkurtër në rrjetet sociale, Kërpaçi bën me dije se ajo ka zhvilluar një takim me kongresmenin e Joe Wilson, një njohës, siç thotë ajo, shumë i mirë i Shqipërisë që ndjek me interes zhvillimet në rajonin tonë.

Po ashtu, Kërpaçi thekson se standardi i Kongresit të SHBA për kontrollin ndaj qeverisjes do të ishte modeli i duhur për t’u zbatuar edhe në Shqipëri, në një kohë kur Parlamenti jonë vepron vetëm në shërbim të interesave të qeverisë, duke e lënë qytetarin të pa mbrojtur.

Në përfundim, Floida Kërpaçi shprehet se për Partinë e Lirisë raporti me SHBA prioritet madhor për demokracinë dhe pluralizmin

“Në Kongresin Amerikan me kongresmenin e mirënjohur Joe Wilson, njohës shumë i mirë i Shqipërisë që ndjek me interes zhvillimet në rajonin tonë.

Standarti i Kongresit të SHBA për kontrollin ndaj qeverisjes do të ishte modeli i duhur për t’u zbatuar në Shqipëri, në një kohë kur Parlamenti jonë vepron vetëm në shërbim të interesave të qeverisë, duke e lënë qytetarin të pa mbrojtur.

Për Partinë e Lirisë raporti me SHBA prioritet madhor për demokracinë dhe pluralizmin”, shprehet në mesazhin e saj nënkryetarja e PL-së, Floida Kërpaçi.

EMISIONET