Bardhi kërkesë Nikollës: Grupi i PD-së propozon ndërtimin e një procesi transparent për përzgjedhjen e Avokatit të Popullit

Kryetari i Grupit Parlamentar të PD Gazment Bardhi i është drejtuar sot me një shkesë Kryetarës së Kuvendit për përzgjedhjen e Avokatit të Popullit. Ai ka kërkuar lehtësimin e Kryetares së Kuvendit për të ndërtuar një proces dialogu transparent midis mazhorancës dhe opozitës.

“Me qëllim që procedura kushtetuese të jetë sa më transparente për publikun dhe dialogu parlamentar ndërmjet palëve të jetë i bazuar në një metodologji dhe kritere të qarta që synojnë arritjen e konsensusit, Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike propozon ndërtimin e një procesi transparent dhe demokratik për përzgjedhjen e një kandidature dinjitoze për funksionin kushtetues të Avokatit të Popullit, me lehtësimin e kryetares së Kuvendit” - shkruan kreu i grupit parlamentar të PD.

Gazment Bardhi thekson se Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike shpreh gatishmërinë për t’u përfshirë që sot në një proces parlamentar dialogu midis grupeve parlamentare të PS dhe PD, me lehtësimin e Kryetares së Kuvendit, duke propozuar dhe përcaktuar bashkërisht një procedurë transparente që mundëson gjetjen e konsensusit, duke mirëpërcaktuar rolin e grupit parlamentar të PS dhe rolin e grupit parlamentar të PD në këtë proces të rëndësishëm.

Dokumenta bashkëngjitur

EMISIONET